nieuws

'Schaap Koos niet levend op de brandstapel'

Het schaap met schroeiplekken dat rond de jaarwisseling dood gevonden werd in Ooltgensplaat blijkt niet levend te zijn verbrand. Dat meldt de website Flakkeenieuws.nl, die zich baseert op onderzoek van de politie. Schaap Koos is ten onder gegaan aan een knokpartij met een soortgenoot, luidt nu het verhaal.
Koos en een andere ram stonden met hun kuddes in twee afzonderlijke weides. Een stel baldadige jongeren zette bij de ene weide het hek open en knipten het andere stuk grasland een gat in de afrastering.
Toen de rammen elkaar daarna tegenkwamen, ontstond een gevecht. Koos kreeg daarbij zo'n harde kopstoot dat hij in elkaar zakte en overleed.
Dat gebeurde vlakbij een oudejaarsvuur dat de jongeren met doek en autobanden aan het opstoken waren, vlakbij de schapenweide. Door de harde wind waaiden brandende stukken doek van het vuur af op het stoffelijk overschot van Koos. Zo kwam de ram aan de schroeiplekken op zijn vacht, stelt de politie.
Op oudjaarsdag hing er een briefje op een hek, vlakbij het kadaver van Koos. Met daarop de tekst:"Ik ben dood. Ben op autobandenvuur gelegd."
Het verhaal dat de ram levend op de brandstapel terechtgekomen was, zorgde voor veel verontwaardiging op sociale media.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl