nieuws

Makaay schiet Feyenoord naar vierde plek

BiseswarenMakaay.cropresize.1.cropresize.tmp.jpg
BiseswarenMakaay.cropresize.1.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Feyenoord heeft zich tijdens de afsluitende speelronde verzekerd van de vierde plaats in de eredivisie. Mede dankzij drie treffers en een assist van Roy Makaay wonnen de Rotterdammers met 6-2 van Heerenveen.
Het was het afscheid van Makaay als voetballer in de competitie. Het derde doelpunt van Makaay was van een ongekende schoonheid. Met een fraaie lob verschalkte hij doelman Timmer van Heerenveen.
Makaay kreeg na deze goal een publiekswissel en werd na afloop van de wedstrijd gehuldigd. Komende donderdag is de laatste officiële wedstrijd van Makaay tegen Ajax. Feyenoord speelt dan de return van de bekerfinale.
Feyenoord is als vierde geëindigd in de competitie en profiteerde met de winst van het gelijkspel van AZ thuis tegen nummer drie PSV (1-1). AZ zakte daardoor naar de vijfde plaats in het eindklassement.
Feyenoord speelt komend seizoen in de play-offs voor de Europa League.
FC Twente veroverde de landstitel door in Breda met NAC 2-0 te verslaan. De Tukkers bleven Ajax (1-4 winst tegen NEC) één punt voor en zijn nu voor het eerst in hun bestaan landskampioen.