nieuws

Erasmus MC wil meer patiënten uit het buitenland

Het Erasmus MC in Rotterdam wil dubbel zoveel patiënten uit het buitenland opereren. Dat levert het ziekenhuis geld en kennis op.
"Het gaat over de echt zeldzame, complexe diagnosen en ziektebeelden", zegt Stephanie de Blecourt van het International Patient Center van het Erasmus MC.
"Daarvan zijn gelukkig maar een beperkt aantal Nederlandse patiënten. Maar binnen het Erasmus MC zijn hoogopgeleide teams beschikbaar en daar is zeker ruimte om internationale patiënten te behandelen."
Vorig jaar opereerde het ziekenhuis tweehonderd internationale patiënten. Zij komen speciaal naar het Erasmus MC voor onder andere aangeboren hartafwijkingen, taaislijmziekten, aangezichtsafwijkingen, hersentumoren, bijzondere groeistoornissen.
Niet alle buitenlandse patiënten worden zomaar aangenomen in het Erasmus MC. Er wordt streng geselecteerd door het ziekenhuis, zegt De Blecourt.
"Internationale patiënten melden zich bij ons aan en geven hun diagnose weer. Dan wordt gekeken of dat binnen het complexe ziektebeeld wat het Erasmus als specialisatie heeft valt of niet."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl