nieuws

Rotterdamse merkt andere sfeer in Holland Heineken House

Nu het grootste gedeelte van de Olympische Winterspelen erop zit, zijn een hoop Nederlandse supports huiswaarts gekeerd. Dit zorgt voor een andere sfeer in Zuid-Korea vertelt Anique van Welzen op Radio Rijnmond. De Rotterdamse werkt als restaurantbediende in het Holland Heineken House.
Van Welzen is een van zestig gelukkigen die door de strenge selectie heen kwam om hier te werken. Ze deelt regelmatig op Radio Rijnmond haar ervaringen. Problemen met het internet en haar telefoon gooide afgelopen dagen roet in het eten, maar donderdag was er weer een belletje met de Rotterdamse vanuit Korea.

Andere sfeer


Nu meer Nederlanders naar huis gaan, merkt Van Welzen een andere sfeer in het Holland Heineken House. Ze geeft aan dat de verhouding nu zo ongeveer 60 procent buitenlanders en 40 procent Nederlanders is in het Holland Heineken House.
Er wordt 'nog steeds hard gejuicht' en meegedaan, maar toch is de sfeer 'heel anders' dan voorgaande weken, zegt de Rotterdamse. Ondanks dat 'is het nog steeds hartstikke gezellig'.

IJshockey


Een andere reden dat Van Welzen niet bereikbaar was, was haar bezoek aan de kwartfinale van het ijshockey. Amerika ging de strijd aan met Slowakije en dat ging er volgens haar heel hard aan toe. "Heel te gek om mee te maken."
Haar werkplek ligt tussen de schaatsbanen in. Als ze even vrij is en er zijn nog kaarten, kan de Rotterdamse tussen haar diensten door wat wedstrijden bezoeken.

Seoul


Ook heeft ze woensdagmiddag een bezoek gebracht aan Seoul. Na een treinreis van twee uur bleef er heel weinig tijd over om de grote stad helemaal te verkennen. Toch vond Van Welzen het 'heel gaaf om cultuur te snuiven' toen ze even door stad slenterde.
Het Holland Heineken House gaat zondag dicht als de Olympische Winterspelen klaar zijn. Na het afbouwen gaat Van Welzen woensdag terug naar Nederland.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl