Toch niet betaald parkeren bij De Kuip

Automobilisten hoeven voorlopig toch niet te betalen als ze hun auto parkeren bij De Kuip. De gemeente was van plan vanaf de zomer parkeergeld te innen, maar dat is uitgesteld.

Het terrein bij het stadion van Feyenoord is nu nog gratis, maar zou na het voetbalseizoen een P+R worden. Mensen konden daardoor alleen nog gratis parkeren als ze konden aantonen dat ze verder zijn gereisd met het openbaar vervoer.

Een woordvoerder van de gemeente zegt dat de plannen zijn opgeschort. Of er definitief een streep gaat door de P+R is nog onduidelijk.

Boosheid

Automobilisten en ondernemers waren laaiend over het plan. Ze noemden het onder meer een melkkoe van de gemeente en zijn bang dat mensen winkels mijden vanwege de parkeerkosten.

Ook Leefbaar Rotterdam-raadslid Luuk Wilson was het niet eens met de verandering. Hij zei dat er geen aanleiding voor was en wilde dat het wordt teruggedraaid.

Als het terrein toch een P+R wordt, geldt hetzelfde tarief als in de omliggende wijken. In bijvoorbeeld De Veranda moet overdag 1,67 euro per uur betaald worden. 's Nachts is het gratis.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam Rotterdam-Zuid
Deel dit artikel: