Vrouwen Excelsior Barendrecht thuis onderuit tegen sc Heerenveen

Excelsior Barendrecht heeft ook aan de zestiende wedstrijd in de eredivisie vrouwen geen punten over gehouden. Op sportpark De Bongerd was sc Heerenveen vrijdagavond met 0-3 te sterk.

De ploeg van Sander Luiten begon onbevangen aan de wedstrijd en zocht de aanval tegen de Friezen. Spits Sherallin Henriquez raakte de paal, maar de aanval was al afgevlagd wegens buitenspel. Na 22 minuten nam Heerenveen de leiding door een simpele intikker na een goede aanval over de zijkant.

Vlak voor de rust kreeg Excelsior Barendrecht hun grootste kans van de wedstrijd. De behendige Corina Luijks speelde zich vrij, lepelde de bal over de keeper en zag haar inzet net voorlangs gaan. In de tweede helft nam Heerenveen afstand middels twee late goals.

Het was vrijdagavond de laatste reguliere wedstrijd in de eredivisie. De nummers 1 tot en met 5 gaan de kampioenspoule spelen. De onderste vier clubs, ADO Den Haag, vv Alkmaar, Achilles '29 en Excelsior Barendrecht, treffen elkaar nog drie keer. Degraderen uit de eredivisie is niet mogelijk.

Meer over dit onderwerp:
Sport
Deel dit artikel:

Reageren