nieuws

Kort nieuws uit de regio

rijnmond_kort.jpg
rijnmond_kort.jpg
ROTTERDAM - Mislukte overval in Vlaardingen, kat overleden door woningbrand, 22-jarige Rotterdammer verdacht van verkrachting, ’s avonds geen metro’s op Erasmuslijn: Kort nieuws uit de regio.
Mislukte overval in Vlaardingen

VLAARDINGEN - Een man heeft zaterdagavond geprobeerd om het Shell-tankstation aan de Van Beethovensingel in Vlaardingen te overvallen. Hij bedreigde een medewerkster met iets wat op een vuurwapen leek en eiste geld, maar de vrouw rende het kantoortje in en belde de politie. Daarop nam de overvaller de benen. Hij heeft niets meegenomen. Op het moment van de overval waren er geen klanten aanwezig.
Kat overleden door woningbrand
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Een bewoonster van een woning aan de Oosterstraat in Krimpen aan den IJssel is zaterdagavond lichtgewond geraakt door een woningbrand. De brandweer wist het vuur, dat ontstond in de keuken, snel te blussen. De vrouw liep enkele brandwonden op aan haar hand, maar kon ter plaatse worden behandeld. Een kat heeft de brand niet overleefd.
22-jarige Rotterdammer verdacht van verkrachting

ROTTERDAM - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 22-jarige Rotterdammer opgepakt op verdenking van verkrachting. Hij zou zich afgelopen maandag hebben vergrepen aan een 20-jarige vrouw op de Bosdreef in Rotterdam. Ze reed op haar fiets langs een man die daar aan het skeeleren was. Volgens de politie trok de man haar in de bosjes, verkrachtte haar en reed weg. De verdachte werd thuis van zijn bed gelicht.
's Avonds geen metro’s op Erasmuslijn

ROTTERDAM - Tijdens de meivakantie, van 3 t/m 7 mei, zijn er werkzaamheden op het metrotraject van Lijn D bij de stations Rhoon, Poortugaal en Tussenwater. Metrolijn D rijdt in deze periode alleen tussen de stations Rotterdam Centraal en Slinge. Voor de stations Rhoon, Poortugaal en Tussenwater rijdt een vervangende buslijn. Deze pendelbuslijn heeft een begin- en eindhalte op de stations Slinge en Hoogvliet.