nieuws

Vogelklas zoekt voederouders

VogelklasKarelSchot.cropresize.tmp.JPG
VogelklasKarelSchot.cropresize.tmp.JPG
ROTTERDAM - Vogelklas Karel Schot in Rotterdam zoekt tijdelijke vrijwilligers die mee willen helpen om de jonge vogels te voeren. Vanwege de drukte roept de Vogelklas voor het eerst de hulp in van voedermoeders en -vaders.  
De voederouders wordt gevraagd om een ochtend of middag in de week mee te willen helpen om de jonge vogels te voeren. Het voeren van de jonkies kost veel tijd. Om het half uur moeten de jonge vogels worden gevoerd. In deze periode is het altijd wat drukker dan normaal. De eerste jonge uiltjes, merels, ganzen en eenden zijn al binnengebracht. Later in het voorjaar volgen dan ook mezen, lijsters, spreeuwen en gierzwaluwen.
Medewerkers van de vogelklas brengen de jonge vogels met veel liefde groot, maar voor de dieren is het beter dat de oudervogels dit zelf doen. Vogeltjes die het nest hebben verlaten maken vaak onbeholpen vliegoefeningen vanaf de grond. Mensen maken dan de vergissing dat het diertje uit het nest is gevallen. Meestal is dat onterecht en geldt dat de diertjes het beste met rust kunnen worden gelaten. De ouders zijn gewoon in de buurt.
Gewonde, kale of verzwakte vogels zou men wel naar de Vogelklas kunnen brengen.