nieuws

Eindhoven zet Feyenoord-supporters stad uit

politie.cropresize.tmp.jpg
politie.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De politie heeft vrijdagavond 27 ,,probleemsupporters'' van Feyenoord Eindhoven uitgezet en aan de politie in Rotterdam overgedragen. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente gezegd.
Eindhoven heeft tot zaterdagmiddag twee uur een noodverordening uitgevaardigd vanwege een vermeende dreiging van Rotterdamse hooligans. De gemeente vaardigde een noodverordening uit omdat er serieuze aanwijzingen zouden zijn dat 30 tot 40 Rotterdammers van plan waren om in de Brabantse stad te gaan rellen.
Volgens burgemeester Van Gijzel van Eindhoven gaat het om de groep die ook betrokken was bij de ongeregeldheden op het Rotterdamse bevrijdingsfestival en het strandfeest in Hoek van Holland. Door het noodbevel zijn mensen die niet uit Eindhoven komen en door hun gedrag of kleding herkenbaar zijn als Feyenoord-aanhanger verplicht om weg te blijven uit de stad.
Een ooggetuige zei vrijdag dat een groep Rotterdammers leuzen heeft gescandeerd in de buurt van het Centraal Station in Eindhoven.
De 27 Feyenoord-aanhangers die in de binnenstad werden gesignaleerd, werden eerst een poosje in de gaten gehouden. Na een paar uur werd besloten om ze de stad uit te zetten. Ongeregeldheden hebben ze volgens de gemeente Eindhoven niet veroorzaakt.
Een woordvoerder van de politie Rotterdam Rijnmond melde dat bij de uitgezette supporters voor zover bekend geen leden van de "harde kern" zaten. In de Rotterdamse regio was er volgens de woordvoerder door het gevoerde beleid van politie, gemeentes en OM sprake van een feestelijke Koninginnedag.
Foto: archief.