DIERGAARDE BLIJDORP

Gier uit Blijdorp ontsnapt en van de radar verdwenen, dierentuinpersoneel met busjes op zoek naar gevluchte aaseter

De gier die in oktober 2020 ontsnapte uit Blijdorp. De vogel streek neer op een woning in de Ameidestraat in Rotterdam-Overschie
De gier die in oktober 2020 ontsnapte uit Blijdorp. De vogel streek neer op een woning in de Ameidestraat in Rotterdam-Overschie © MediaTV
Een van de gieren uit het verblijf van Diergaarde Blijdorp is er vandoor gegaan. Nadat hij ontsnapte, vloog hij naar de naburige Rotterdamse woonwijk Overschie. Daar zat hij een tijdje op het dak van een huis in de Grote Werfstraat.
Volgens de woordvoerder van Blijdorp is de gier al dagen op stap. "Hij is maandag ontsnapt."
De verzorgers van de dierentuin zijn van de vlucht van de gier op de hoogte en houden hem in de gaten, laat een woordvoerder van Blijdorp aan het begin van de avond weten. "Hij verblijft in de omgeving van de Diergaarde en de verwachting is dat hij uit zichzelf terugkeert. Het is verstandig om afstand te bewaren in verband met de rust voor de gier."

Gier verdwenen na landing in Overschie

Een getuige meldt dat het dierentuinpersoneel met busjes achter de gier aan rijdt. De aaseter vloog na zijn landing in Overschie in de richting van Rotterdam The Hague Airport. Maar daarna is hij niet meer gezien.
De brandweer laat weten pas in actie te komen als het dierentuinpersoneel daarom vraagt. Tot de vogel ergens geland is, kunnen de hulpdiensten niets. En zelfs dan is het nog moeilijk. "Hij kan elk moment weer opstijgen. We zijn geen vliegende brandweer."
Er is al eens eerder een gier ontsnapt uit de Rotterdamse dierentuin. Dat gebeurde bijvoorbeeld in oktober 2020. Destijds werd ook geduldig gewacht tot de vogel uit eigener beweging terugvloog naar zijn verblijf in Blijdorp.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl