Water besparen door vega eten tijdens Restaurantweek

Komende week staat het hele land in het teken van de eerste Nationale Week Zonder Vlees. Deze nieuwe campagne werkt samen met de Vegetarische Restaurantweek die al enkele jaren bestaat. Beide initiatieven moeten mensen bewust maken van de positieve effecten die vegetarisch eten heeft op het milieu. Ook Rotterdamse restaurants doen mee.

"Ik wil tegelijkertijd mensen laten zien hoe leuk en gemakkelijk vegetarisch koken eigenlijk is', zegt Boerdam zaterdagochtend op Radio Rijnmond. "Vegetarisch eten is wat mij betreft de makkelijkste manier om iets goeds te doen voor de wereld om je heen."

'Wist je dat je met een week geen vlees eten zeven maanden douchewater bespaart? Of 114 kilometer autorijden?' Met dit soort feitjes wil Isabel Boerdam, initiatiefnemer van de Nationale Week Zonder Vlees en oprichter van het blog De hippe vegetariër, mensen overhalen om een keer geen vlees te eten.

Mensen die mee willen doen kunnen zich inschrijven voor een online magazine waar ze ook recepten opgestuurd krijgen. "Er zijn zeventig soorten gangbare groenten en peulvruchten bestaan, er valt dus nog heel veel te ontdekken", zegt Boerdam.

Komende week besteden ook scholen en universiteiten aandacht aan de campagne. In Rotterdam doen zeven restaurants mee aan de Vegetarische Restaurantweek. Je kunt de lijst hier vinden.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: