CHRISNATUURLIJK

Bloemen voor bijen in Chris Natuurlijk van 15 april

Hommel verzamelt stuifmeel van de kersenbloesem.
Hommel verzamelt stuifmeel van de kersenbloesem. © Pixabay
Begin je weekend zaterdag om 08:00 uur met de Nationale Bijentelling, bloemen voor bijen, kleurige schilderijen van Riek Bakker, het bijzondere verhaal van twee marathonlopers en het boek Reuchlins reis, over de Holland-Amerika Lijn en de landverhuizers.
Het is op 15 en 16 april weer Nationale Bijentelling, een landelijk onderzoek om meer te weten te komen over de wilde bij. In de tuin kun je wel 16 soorten wilde bijen tegenkomen. Maar, daar moet je wel wat voor doen. Met een paar simpele ingrepen kun je wilde bijen in je tuin helpen. Boswachter Mirjam Eikelenboom van het Zuid-Hollands Landschap geeft tips en gaat met Chris Natuurlijk wilde bijen tellen in de heemtuin achter Bezoekerscentrum Tenellaplas in Rockanje.
Boswachter Mirjam Eikelenboom met bijentelformulier in de aanslag bij de wilgenkatjes
Boswachter Mirjam Eikelenboom met bijentelformulier in de aanslag bij de wilgenkatjes © Rijnmond

Frisse en fruitige kunst van Riek Bakker

Riek Bakker werkte dertig jaar lang met succes aan ‘haar stad’ Rotterdam. Ze gaf de Kop van Zuid smoel. Nu kleurt de stedenbouwkundige de stad met haar schilderijen van bloemen, bessen uit de biologische kwekerij van haar vriendin en af en toe een gekleurde kater genaamd Dikkie. Nog tot en met 16 april te zien in Galerie Wind op het Noordereiland. Op 16 april - de dag van de Rotterdam Marathon - is Riek Bakker in de galerie aanwezig en mag je haar “alles” vragen, net zoals Chris Vemer dat op zaterdag 15 april doet in Chris Natuurlijk.
Riek Bakker bij een van haar schilderijen
Riek Bakker bij een van haar schilderijen © Rijnmond

Persoonlijk marathonverhaal

Rijnmondverslaggever Marion Keete volgde op haar fiets de training én het persoonlijke verhaal van twee bijzondere marathonlopers die de Rotterdam Marathon eigenlijk met zijn drieën hadden moeten lopen.

Reuchlins laatste reis was op de Titanic

Vanaf de Titanic stuurde hij zijn vrouw nog een opgewekt - laatste - telegram. Je leest erover in Reuchlins reis, een boek over De Holland-Amerika Lijn en de landverhuizers. Schrijfster Cathalijne Boland is te gast in Chris Natuurlijk om over haar boek te vertellen.
Boek Reuchlins reis
Boek Reuchlins reis © Rijnmond
Zaterdag 15 april van 08:00 tot 09:00 in Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond.