nieuws

Paarse Luisterstoel tourt door Rotterdam

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest zet de komende tijd grote paarse luisterstoelen op belangrijke plekken in Rotterdam. Voorbijgangers kunnen er even naar muziek luisteren.
Het orkest viert dit jaar haar honderdjarig bestaan en wil op deze manier de Rotterdammer en bezoekers van de stad 'ontmoeten'. Directeur George Wiegel: “We mogen dan al sinds 1918 het orkest van deze stad zijn, maar met sommige Rotterdammers hebben we nog steeds niet kennisgemaakt.”
De grote paarse stoelen bevatten geluidsboxen. Voorbijgangers kunnen gaan zitten om muziek uit het repertoire van het orkest te horen, zoals werken van Beethoven, Mahler en Sjostakovitsj.

Jubileum


Ter gelegenheid van het honderdjarig jubileum staan nog meer activiteiten gepland. Zo komen alle vier nog levende oud-dirigenten naar Rotterdam, zijn er jubileumtournees langs de belangrijkste podia en festivals van Europa gepland en er komt een speciaal educatief programma voor de hoogste groepen van het basisonderwijs en de brugklassen.
Bovendien ontvangt het orkest het hele jaar lang honderd bewoners van verschillende Rotterdamse wijken bij haar concerten in De Doelen.
De eerste stoel staat vanaf maandag bij Rotterdam Centraal. Daarna volgen onder meer De Doelen, Zuidplein, de Markthal en de Centrale Bibliotheek.
Alle locaties van de Luisterstoel zijn te vinden op www.rpho.nl/luisterstoel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl