FC RIJNMOND

Makaay in FC Rijnmond: ‘Kökcü drukt bij Feyenoord door Wieffer nog meer zijn stempel’

FC Rijnmond met van links naar rechts: Frank Stout, Roy Makaay, Dennis van Eersel en Geert den Ouden
FC Rijnmond met van links naar rechts: Frank Stout, Roy Makaay, Dennis van Eersel en Geert den Ouden © Rijnmond
Roy Makaay denkt in FC Rijnmond dat het nog geen gelopen koers voor Feyenoord is in de kwartfinale van de Europa League. De oud-spits blikte terug op de 1-0 overwinning van de Rotterdammers tegen de Italianen.
Kijk hieronder FC Rijnmond terug:
Makaay in FC Rijnmond: ‘Kökcü drukt bij Feyenoord door Wieffer nog meer zijn stempel’
“Feyenoord werd in de laatste twintig minuten aardig teruggedrongen. Ook had AS Roma te maken met blessures. Maar Feyenoord gaat meer ruimte en kansen krijgen, omdat AS Roma móét”, zegt Das Phantom.
“Feyenoord was over heel de wedstrijd de iets betere partij, maar vergeleken met de vorige wedstrijden creëerde Feyenoord alleen niet zoveel”, merkt Makaay op. “Bovendien kwamen de buitenspelers hun tegenstanders, zeker in de eerste helft, niet voorbij.” Ook stipt hij de omschakeling bij de Italianen aan. “Bij de spaarzame keren waarin AS Roma uitbrak, was dat team meteen gevaarlijk.”

‘Bundesliga is een prima opstap voor Kökcü’

FC Rijnmond stak de loftrompet op voor Orkun Kökcü. De aanvoerder van de Rotterdammers blonk donderdagavond uit tegen AS Roma. In de jeugdopleiding van Feyenoord maakte Makaay aanvoerder Orkun Kökcü mee. “Hij heeft zich geweldig ontwikkeld, ook in het tempo. Kökcü was niet alleen gisteren uitblinkend, maar dat geldt heel het seizoen.”
Alireza Jahanbakhsh valt doelpuntenmaker Orkun Kökçü in de armen tijdens Feyenoord-Shakhtar Donetsk
Alireza Jahanbakhsh valt doelpuntenmaker Orkun Kökçü in de armen tijdens Feyenoord-Shakhtar Donetsk © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Al langere tijd geniet Kökcü van interesse van grote buitenlandse clubs. Volgens de geruchten heeft Borussia Dortmund hem in het vizier.
Makaay adviseert aan de Turks international om nu nog niet naar een absolute topclub te gaan. De Duitse competitie, waarin de oud-spits namens Bayern München speelde, zou een betere optie zijn. Volgens hem is de Bundesliga voor Kökcü ‘een mooie opstap’. “Bovendien is Borussia Dortmund natuurlijk een geweldige ploeg. Ik denk dat hij daar goed zou passen.”
Mats Wieffer grijnst na zijn winnende goal tegen AS Roma
Mats Wieffer grijnst na zijn winnende goal tegen AS Roma © VK Sportphoto/Yannick Verhoeven
Ook over Mats Wieffer waren de mannen van FC Rijnmond te spreken. “Kökcü en Wieffer zijn zo complementair aan elkaar. Sinds Wieffer in de ploeg staat, draait Feyenoord een stuk beter. Misschien dat Kökcü nog beter zijn stempel drukt doordat Wieffer zijn positie overneemt. Het lijkt alsof zij jaren spelen.” Analyticus Geert den Ouden vindt dat het spel van Wieffer voor rust bij Feyenoord zorgt. “En we zijn bijna kritisch als hij een keer minder is. Gisteren tegen AS Roma speelde Wieffer gewoon prima.”