nieuws

Edudelta College stopt in augustus met lesgeven

Eén van de locaties van het Edudelta College in Middelharnis
Eén van de locaties van het Edudelta College in Middelharnis © Google Streetview
Het Edudelta College, met locaties in Barendrecht, Bleiswijk, Middelharnis en Goes, stopt vanaf de zomer met het aanbieden van onderwijs. Minister Arie Slob van Onderwijs ziet niets in een fusie met andere scholen en laat Edudelta liever stoppen. De leerlingen kunnen volgens hem op andere groenscholen terecht.
Doordat het leerlingenaantal de laatste jaren steeds verder terugliep, kwam Edudelta in geldnood. Zo werd het aantal leraren niet aangepast aan de teruglopende leerlingaantallen.
Op het Edudelta College zitten op dit moment nog duizend vmbo-leerlingen en zeshonderd mbo-studenten. Om de school te redden is er nog gekeken naar een fusie met onder meer de Lentiz Onderwijsgroep, maar dat kost bijna 11 miljoen euro. Dat vindt Slob te veel. Ook gemeenten en provincies willen niet bijspringen.
Edudelta houdt op 1 augustus 2018 op te bestaan. Tot die tijd wordt voor de leerlingen en waar mogelijk het personeel onderdak gezocht op andere scholen in de regio.
Slob verwacht dat daar voldoende plek is. Hij schrijft aan de Tweede Kamer dat zijn ministerie actief de herplaatsing zal ondersteunen.
De schoolgebouwen van het Edudelta College blijven open en er zal naar verwachting ook les worden gegeven. Alleen de naam op de gebouwen verandert, zegt bestuursvoorzitter Koos Samsom.
Zo'n anderhalf jaar geleden zegde het Edudelta College nog toe leerlingen van het Wellant College in Rotterdam op te zullen nemen. Het Wellant stopte destijds met de vmbo-opleiding op de groenschool aan de Bosdreef.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl