Schiedams internetforum op zwart in afwachting rechtszaak

Het internetforum SchiedamStad is ter ziele. De drie eigenaren hebben de stekker uit het project getrokken, nu oud-burgemeester Wilma Verver opnieuw met een rechtszaak dreigt.

Op het forum werd sinds 2003 gesproken over Schiedamse zaken. Vanaf 2011 ging een groot gedeelte over de ophef, het vertrek en het faillissement van de familie Verver onder de titel 'de Verversoap'.

De Schiedamse oud-burgemeester heeft zich altijd fel verzet tegen de berichten op de site, omdat er volgens haar sprake was van laster. Ook werden persoonlijke gegevens van de familie door gebruikers op het forum geplaatst.

RTV Rijnmond heeft de eigenaren van het forum om een reactie gevraagd. Eén van hen, de man van een echtpaar, zegt dat zij niet willen niet reageren. De derde eigenaar is niet bereikbaar.

Verklaring


In een schriftelijke verklaring hebben de eigenaren laten weten: "Dit is echter geen doen meer. Zowel werkzaamheden voor het forum uitvoeren én juridische kwesties oplossen. Vandaar de beslissing om een einde te maken aan SchiedamStad."

De advocaat van Verver zet de zaak door. De oud-burgemeester wil weten wie onder de naam Tegellichter op het forum schreef. Ook wil ze dat alle publicaties onvindbaar worden gemaakt op het web.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Schiedam Verver
Deel dit artikel: