MARATHON ROTTERDAM

Ze zouden samen de 42 kilometer overwinnen, maar na de dood van basejumper Jarno deed Sam het alleen

Sam Laming (l) en Jarno Cordia (r)
Sam Laming (l) en Jarno Cordia (r) © Rijnmond (l) / Privéfoto (r
De bedoeling was om de marathon van Rotterdam samen te lopen en zo de vriendschap nog hechter te maken. Maar slechts drie maanden nadat zijn beste vriend Jarno Cordia (44) verongelukte, liep de Britse Sam Laming in zijn eentje. Met het startnummer van Jarno.
De Rotterdamse basejumper Jarno Cordia kwam op 4 januari bij een sprong in Zwitserland om het leven. Samen met zijn goede vriend Sam gaf hij les aan basejumpers overal ter wereld. Sam besloot om de marathon toch te gaan lopen. Niet meer samen met zijn vriend, maar wel met zijn naam en het startnummer. "Ik bleef er maar aan denken en ik had gewoon het gevoel dat ik dit perse moest doen."
Doordat hij lang twijfelde, had Sam maar zeven weken om te trainen. De zus van Jarno, Liesbeth, is heel trots: "Hij heeft dit in een astronomisch korte tijd voor elkaar gekregen. En hij had ook nog een blessure. Man, wat heeft die vent een karakter!"

Support van iedereen

Het publiek langs de route hield Sam op de been. "Every last little person cheering you on means the world", zegt de Brit. Met Jarno in zijn gedachten liep Sam een tijd van 04:33:52. "Jarno en ik waren heel close en zijn samen de hele wereld over gereisd. Hij heeft me zoveel geholpen in mijn leven."
En hoe is het the day after? "Vandaag stond hij op met het gevoel alsof hij zelf dood was en had hij spierpijn", zegt de zus van Jarno, bij wie Sam logeert. "Hij is nog steeds in een staat van euforie en kan nog geloven dat hij dit écht heeft gedaan."