nieuws

Harde maatregelen tweede deel bekerfinale

kuipjes.jpg
kuipjes.jpg
ROTTERDAM - Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam heeft harde maatregelen aangekondigd om rellen tijdens de tweede wedstrijd van de bekerfinale op donderdag 6 mei in de Kuip te voorkomen.
Dat blijkt uit een brief die hij naar de gemeenteraad heeft gestuurd. De relschoppers die zondag in Rotterdam tijdens de eerste wedstrijd Ajax-Feyenoord zijn aangehouden, krijgen een gebiedsontzegging. Dat geldt ook voor de personen die eerder bij een demonstratie bij de Kuip op 15 april werden aangehouden. De gebiedsontzegging geldt voor het centrum en de omgeving van het stadion.
Het centrum van Rotterdam is volgende week donderdag een veiligheidsrisicogebied. Dat betekent dat de politie daar preventief mag fouilleren. Ook zijn er winkels gesloten en zullen er gedeelten van het winkelgebied niet bereikbaar zijn. Verder wordt het centrum van Rotterdam en het gebied in deelgemeente Feijenoord rond voetbalstadion de Kuip tijdens de bekerfinale op 6 mei drooggelegd, dus alcohol is taboe.
Hoeveel politie er tijdens de wedstrijd op de been is, is niet bekend, ook niet hoeveel geld de beveiliging rond de wedstrijd kost. In de brief van de burgemeester staat ook dat als Feyenoord de beker wint, de voetbalclub gehuldigd word in het stadion.
Verslaggever Bram Wesdorp sprak met Burgemeester Aboutaleb