VIDEO: Dierenambulancemedewerkers redden gewonde zwaan

Medewerkers van de Dierenambulance Drechtsteden hebben maandag een zwaan uit het water gered. Het dier was in gevecht geraakt met een soortgenoot en had behoorlijk wat verwondingen opgelopen. Later op de dag is de zwaan aan zijn verwondingen overleden.

Aan de Munnikensteeg in Zwijndrecht raakte de twee zwanen in gevecht over hun territorium. Dat is volgens Roland van Gogh van de Dierenambulance Drechtsteden heel normaal. "Ze willen een eigen nest bouwen en de sterkste zal winnen.

Twee voorbijgangers schoten het ambulancepersoneel te hulp door de andere zwaan op afstand te houden toen ze zijn soortgenoot in veiligheid brachten. 

Nadat de zwaan uit de sloot was gehaald, is hij door de Dierenambulance overgebracht naar Stichting Vogelklas Karel Schot. Daar kwam het dier nog levend aan en werd meteen onder een blower gezet om op te warmen, dat mocht alleen niet meer baten.

"Hij was te onderkoeld en hij was dermate verwond door het gevecht. Zijn toestand was gewoon te slecht." Zo'n anderhalf uur na zijn redding overleed het dier alsnog.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Zwijndrecht
Deel dit artikel: