Aseal-zeehondenopvang duikt in taxidermische opzetkunst

De dode beesten-opzetkunst van de Hellevoetse preparateur Redney Hille stond dit weekend centraal in het Stellendamse zeehondenopvangcentrum Aseal.

Zowel in de musea, wetenschap maar ook in de binnenhuisarchitectuur is de taxidermische vil- en opvulbewerking van al dan niet favoriete (huis)dieren bezig met populariteits-revival.

Om de doelstelling van 100.000 bezoekers op jaarbasis te halen is 't 't team van Aseal-directeur Karola van de Velde en dierenarts Machteld Geut er alles aan gelegen om de beleving rondom hun dwaalgasten-opvangcentrum op alle vlakken te intensiverings-boost te geven.

Opvang-verbetering voor verdwaalde 'andersoortigen' als de ringel- en pelsrob, die van hun noordelijke vis-route zijn afgeweken, internationalisering en educatie-verbetering plus actievere school-groepennodiging moeten dat op korte termijn haalbaar maken.

De mojo-camera van vloggenist Jack Kerklaan ging indiervoegens daarop vooruitlopend halfstok om tijdens deze goedbezochte eerste dierenbowling-rouwrevue-editie op gepaste piëteitsvolle wijze het fijne zijne van te weten te komen.

Meer over dit onderwerp:
jackkerklaan
Deel dit artikel: