Uitbreiding Oceanium in Blijdorp: drie nieuwe eilanden en een natuurbeschermingscentrum

Het Oceanium in de Rotterdamse diergaarde Blijdorp krijgt er drie eilanden en een natuurbeschermingscentrum bij. Het geld voor de uitbreiding van het onderwaterpark, 2,4 miljoen euro, wordt ingezameld door de Vrienden van Blijdorp.

Er worden nog acties georganiseerd om geld op te halen, op dit moment heeft de club 1,8 miljoen euro bij elkaar verzameld.

Nog niet eerder in het 55-jarig bestaan van de vereniging is zo'n hoog bedrag beschikbaar gesteld. Volgens Marcel Kreuger van de Vrienden van Blijdorp komt het geld voornamelijk van leden, ook wordt er wel eens wat nagelaten.

"We willen de mooiste en beste tuin van de wereld zijn, dat betekent dat je voor de dieren optimale condities moet creëren. Dat kost geld."

De verbouwing van het Oceanium begint dinsdag. Eind dit jaar moet het natuurbeschermingscentrum afgerond zijn. De eilanden volgen in 2019. 

In het centrum zullen bedreigde dieren te zien zijn, zoals de antillenleguaan en Egyptische landschildpadden. Op de drie eilanden, genaamd Komodo, Madagaskar en Galapagos, zullen daarnaast ook dieren te zien die op deze eilanden voorkomen: ringstaartmaki’s en andere halfapen bijvoorbeeld.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam Blijdorp
Deel dit artikel: