nieuws

Een lintje voor 43 Rotterdammers

gerard.cropresize.tmp.jpg
gerard.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - In de Burgerzaal van het Stadhuis hebben donderdagochtend 43 Rotterdammers een lintje gekregen. Burgemeester Aboutaleb spelde bij onder anderen Gerard Meijer een lintje op.
De 74-jarige Meijer nam aan het eind van vorig seizoen afscheid als verzorger van Feyenoord en is sindsdien als ambassadeur aan de club verbonden. Meijer is Lid in de Orde van Oranje-Nassau geworden.

Dordrecht

Ook in Dordrecht zijn de lintjes uitgereikt. Burgemeester Brok spelde in de Grote Kerk in Dordrecht zeventien lintjes op. Twee van de koninklijke onderscheidingen gingen naar Ada d'Hamecourt en Hans Berrevoets. d'Hamecourt staat in Dordrecht onder meer bekend om haar samenwerkingsprojecten met Oost-Europa. Berrevoets is de initiator van de historische kalender.
Barendrecht
In Barendrecht werd burgemeester van Belzen verrast met een lintje. Hij kreeg de Koninklijke Onderscheiding van Commissaris van de Koningin Fransen. De 55-jarige Jan van Belzen krijgt het lintje voor zijn inspanningen van de afgelopen tien jaar als burgemeester. Hij was tussen 1999 en 2005 werkzaam als burgemeester van de gemeente Graafstroom en vanaf 2005 als burgemeester van Barendrecht.
Het is donderdag de dag voor koninginnedag en dan worden traditiegetrouw de koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Meer dan 3500 Nederlanders krijgen een lintje voor hun bijdrage aan de maatschappij.
Foto: Feyenoord.nl

Onze verslaggeefster Jelle nam eerder op de dag al een kijkje op het Stadhuis