Koenen volgend seizoen coach Sliedrecht Sport

Vera Koenen wordt volgend seizoen de nieuwe coach van de volleybalsters van Sliedrecht Sport. De oud-international van Oranje volgt na dit seizoen Matt van Wezel op, die aan de slag gaat als bondscoach van Noorwegen. Koenen tekent een contract voor drie jaar bij de regerend landskampioen.

“Met de keuze om weer trainer-coach van Sliedrecht te worden, sla ik een nieuwe, maar toch ook bekende weg in en ga ik een nieuwe uitdaging aan'', aldus de 51-jarige Koenen, die met haar huidige club Spaarnestad in de eerste divisie dames tegen het tweede team van Sliedrecht Sport speelde. Tijdens die confrontaties zijn de contacten voor deze aanstelling gelegd. 

De Noord-Hollandse had in het seizoen 2005-2006 ook al de leiding over de volleybalploeg uit Sliedrecht. Met een jonge en onervaren selectie wist ze zich toen te handhaven op het hoogste landelijke volleybalniveau.

'Voor kampioenschap en Europees volleybal gaan'


Momenteel gaat Sliedrecht Sport na vier wedstrijden in de kampioensgroep van de eredivisie dames aan de leiding met zeventien punten. "Ik ga proberen de huidige prestaties te evenaren: dat we voor het kampioenschap en Europees kunnen gaan", zegt Koenen. Sliedrecht Sport debuteerde dit seizoen in de Champions League en bereikte daarin de tweede ronde. "Het lijkt me mooi om, afhankelijk van de loting, misschien een ronde verder te komen."

Meer over dit onderwerp:
Sport
Deel dit artikel:

Reageren