CHRISNATUURLIJK

Allemaal kings and queens in Chris Natuurlijk van 22 april

Ook Bep voelt zich koninklijk in de DoelenStudio
Ook Bep voelt zich koninklijk in de DoelenStudio © Rijnmond
Chris Natuurlijk neemt je zaterdag 22 april vanaf 08:00 uur mee op een koninklijke fotoshoot, maakt een koninklijk uitstapje door de botanische tuin van Rotterdam-Zuid, proeft een koninklijk gerecht met pindakaas en maakt geen onderscheid als het om lichaamssappen gaat.
We zijn allemaal kings and queens. Dat is het thema van Koningsdag in Rotterdam. Bij Dogparade010 laat Jack Russel Bep al vast een koninklijk hondenportret van zichzelf maken. Op de set van de Right Royal Dog Friendly Photo Shoot in de Doelen Studio in Rotterdam, kookt haar baasje Tien een verrassend vegetarisch gerechtje voor de enige echte..... King.
Mieke van der Linden en Tineke de Lange maken Bep klaar voor de Royal Dog Friendly Fotoshoot
Mieke van der Linden en Tineke de Lange maken Bep klaar voor de Royal Dog Friendly Fotoshoot © Rijnmond

Een koninklijk uitstapje

De wandeling van de koninklijke familie op Koningsdag in Rotterdam, begint vlak bij het Afrikaanderplein. Als de koning en zijn familie stiekem een uitstapje zouden maken naar de Botanische Tuin Afrikaanderplein? Wat zouden ze dan zien? Dat hoor je op 22 april in Chris Natuurlijk.
Wat als de koninklijke familie een uitstapje zou maken naar de Botanische Tuin Afrikaanderwijk?
Wat als de koninklijke familie een uitstapje zou maken naar de Botanische Tuin Afrikaanderwijk? © Rijnmond

De schaar erin

Jet Manrho zet de schaar erin. Iedere seizoen gaat zij in de rubriek Waar is Jet, voor Chris Natuurlijk op zoek naar een plek die past bij het seizoen. Dit voorjaar blijft ze dicht bij huis. Winterse jassen en broeken in haar kledingkast worden opgeborgen en ze bekijkt welke oude voorjaarskleding een nieuw leven verdient. Zo kan Jet er dit voorjaar weer heel koninklijk uitzien.
Jet Manrho voor haar kledingkast
Jet Manrho voor haar kledingkast © Rijnmond

Zo lek als een mandje

King of onderdaan, het lichaam maakt geen onderscheid en is bij iedereen zo lek als een mandje. Het spuugt en het piest, het zweet en het spuit. Die vloeibaarheid is essentieel voor ons leven, maar zweet, urine en andere lichaamssappen vinden we tegenwoordig al snel vies. In zijn boek Bloed, zweet en tranen bewijst historicus Ruben Verwaal dat daar ook wel eens anders over werd gedacht. In Chris Natuurlijk van 22 april komt hij erover vertellen.
Historicus Ruben Verwaal komt in de studio van Rijnmond vertellen over zijn boek Bloed, zweet en tranen
Historicus Ruben Verwaal komt in de studio van Rijnmond vertellen over zijn boek Bloed, zweet en tranen © Rijnmond
Zaterdag 22 april van 08:00 tot 09:00 in Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond.