112-NIEUWS

Auto te water en bedreiging met vuurwapen, inzittenden vluchten

De inzittenden van de auto zijn gevlucht
De inzittenden van de auto zijn gevlucht © MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van zaterdag 22 april 2023 en de avond ervoor.

Auto te water en bedreiging met vuurwapen, inzittenden vluchten

Op de Noorddijk in Geervliet is zaterdagavond een auto te water geraakt. Op hetzelfde moment kreeg de politie een melding binnen van een bedreiging met een vuurwapen, ook op de Noorddijk. Toen agenten op de plaats van het ongeval arriveerden, was de auto leeg en bleken de inzittenden gevlucht. Een andere aanwezige gaf aan te zijn bedreigd met een vuurwapen.
Daarop startte de politie een grootschalige zoekactie, waarbij ook een helikopter en honden werden ingezet. Uiteindelijk kon de politie twee mannen aanhouden, maar het vuurwapen is nog niet aangetroffen.

Frituurpan vat vlam en veroorzaakt brand in snackbar in Poortugaal

In een snackbar aan de Achterweg in Poortugaal is zaterdagavond brand ontstaan. Een frituurpan vatte vlam, waarna de brand zich door het dak naar boven verspreidde. Inmiddels is de brand onder controle, maar voor de zekerheid controleert de brandweer de woningen ernaast nog. Niemand raakte gewond.

Uitslaande brand in woning in Rotterdam-Schiebroek

In een vrijstaande woning aan de Adrianalaan in Rotterdam-Schiebroek heeft een uitslaande brand gewoed. Het vuur is rond 13:30 uur ontstaan in de woonkamer van het huis. Een uur later had de brandweer het vuur onder controle.
Bij de brand is niemand gewond geraakt. Over de oorzaak is nog niets bekend.
De brandweer had het vuur na een uur onder controle
De brandweer had het vuur na een uur onder controle © MediaTV

Bestelbusje slaat over de kop en belandt op vangrail A15

Op de A15 bij Spijkenisse is een bestelbusje zaterdag aan het begin van de middag na een kopstaartbotsing meerdere keren over de kop geslagen. Het busje kwam op de vangrail terecht en de bestuurder moest door de brandweer uit de auto worden geknipt.
Vanwege het ongeluk is de Botlektunnel richting Europoort afgesloten.
Bestelbusje slaat over de kop en belandt op vangrail A15
Bestelbusje slaat over de kop en belandt op vangrail A15 © MediaTV

Man probeert in te breken via heel klein gat in smal Dordts steegje

Agenten in Dordrecht kregen zaterdag een melding van een poging inbraak in de Zakkendragersstraat, de op één na smalste steeg van de stad. Daar troffen ze een bijzonder tafereel aan.
"Als we het bewijs niet hadden, zouden we het niet geloven", schrijft de politie op Instagram.
Op de foto is te zien dat een man probeerde via een gat in de steeg een tuin of huis in te klimmen. Het is niet duidelijk of hij iets buit wilde maken.
Het gat, laat de politie weten, is inmiddels dichtgemaakt.

Man neergestoken op straat in woonwijk Rhoon

Even na middernacht is een man gewond geraakt bij een ruzie op straat. Hij is naar het ziekenhuis gebracht maar niet in levensgevaar. Volgens omstanders is hij in zijn arm gestoken. De ruzie was midden op het Kievitplantsoen, naast een speeltuintje in een woonwijk in Rhoon.
De politie weet wie de verdachte is en is zijn huis binnengevallen, pal naast de plek waar is gestoken. Hij was niet thuis en de politie heeft hem nog niet gevonden. Volgens de politie gaat het om een ruzie 'in de relationele sfeer'.
Man neergestoken op straat in woonwijk Rhoon
Man neergestoken op straat in woonwijk Rhoon © MediaTV

Auto op de kop na botsing voor Ahoy

Bij een aanrijding tussen twee auto's op het Zuiderparkplein voor Ahoy is vrijdagavond iemand gewond geraakt. Eén van de auto's is over de kop geslagen en lag helemaal in de kreukels op het fietspad naast de weg. De andere auto had schade aan de rechterkant.
Auto op de kop na botsing voor Ahoy
Auto op de kop na botsing voor Ahoy © MediaTV

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl