‘Feyenoord koerst niet blind af op een nieuw stadion’

Feyenoord en Stadion Feijenoord ontkennen dat de club 'blind af zou gaan op een nieuw stadion'. "Inderdaad gaan Stadion Feijenoord en Feyenoord vol voor het nieuwe stadion. Maar de weg er naartoe wordt uiterst precies bewandeld."

Dat staat in een verklaring op de website van Feyenoord City. Zo houdt een extern deskundige namens de banken de omzet en kosten in de gaten. Bovendien wordt het bestaande schetsontwerp van het stadion uitgewerkt naar een voorlopig ontwerp.

Vanuit de Feyenoord-achterban wordt kritisch gekeken naar de plannen. Vooral is een deel van de supporters sceptisch op de deelname van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs. Die bank heeft een overbruggingskrediet van € 17,5 miljoen euro verstrekt aan Feyenoord.

'Komende zomer knoop doorhakken'


In de verklaring laat Feyenoord weten dat het nieuwe stadion niet ten koste van alles komt. "Komende zomer wordt de knoop doorgehakt. Als de plannen haalbaar zijn, gaan we door, eventueel met aanpassingen. Blijkt het project niet haalbaar, wordt het plan stopgezet."

Of het nieuwe stadion financieel haalbaar is, wordt bepaald aan de hand van de directie van Feyenoord, die van Stadion Feijenoord en de toetsing van experts. 

"Als de plannen doorgaan, wordt deze lening straks uit de totale stadionfinanciering afgelost. Wordt het project stopgezet, dan lossen Stadion en Feyenoord het geleende bedrag netjes af", valt te lezen in de verklaring over de brugfinanciering die Feyenoord en Stadion Feijenoord onlangs afsloten.

Meer over dit onderwerp:
Sport Feyenoord Feyenoord City
Deel dit artikel:

Reageren