Dordtse postsorteerders zijn zware werkomstandigheden zat

Uitzendkrachten die bij PostNL in Dordrecht als postsorteerders werken, willen betere werkomstandigheden en meer loon. Hun eisen staan in een petitie die ze woensdag hebben overhandigd aan de directie. Vakbond FNV steunt de actie.

De sorteerders werken via uitzendbureau In Person. Ze krijgen niet het cao-loon uitbetaald, maar het minimumloon. Volgens de FNV hebben de uitzendkrachten wél recht op het cao-loon.

De bond is inmiddels naar de rechter gestapt om betere arbeidsomstandigheden af te dwingen. Dit nadat de uitzendkrachten de zware arbeidsomstandigheden al meermaals tevergeefs bij de directie hadden aangekaart. Wanneer die zaak dient, is nog niet bekend.

30 kilo


De FNV omschrijft het sorteercentrum aan de Pieter Zeemanweg in Dordrecht als 'verouderd': pakketten van 30 kilo en zwaarder worden er nog met de hand gesorteerd. Dat doen de sorteerders nu alleen, maar ze eisen dat ze dit voortaan met z'n tweeën mogen doen.

Ook vinden de postsorteerders de pauzes te kort en onregelmatig. Ze willen na iedere 2,5 uur werken een korte pauze.

Het sorteercentrum sluit in juni, maar dat maakt voor Izabela Muchowska van de FNV niet uit. "Zwaar werk is voor niemand fijn, vooral niet als je daardoor gezondheidsklachten hebt."

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Dordrecht
Deel dit artikel: