FEYENOORD

Podcast Feyenoord na zege op FC Utrecht: 'Prachtig als kampioenschap gevierd kan worden met vijftigduizend man in de Kuip'

Podcast Feyenoord
Podcast Feyenoord © VK Sportphoto/Yannick Verhoeven
Feyenoord won zondagmiddag met 3-1 van FC Utrecht, en eigenlijk kan het nu niet meer anders dan dat de club uit Rotterdam-Zuid aan het einde van dit seizoen met de schaal in de lucht staat. Ook in Podcast Feyenoord is het niet meer de vraag of Feyenoord kampioen wordt, maar wanneer het dat gaat worden. Verder steken de heren maar weer eens de loftrompet af over aanvoerder Orkun Kökçü.
De zure nasmaak die achterbleef na de Europese uitschakeling van Feyenoord heeft de ploeg vakkundig weggespoeld door FC Utrecht met 3-1 naar huis te sturen. Op die manier blijft de ploeg van Arne Slot op koers om dit seizoen als kampioen af te sluiten. Dennis Kranenburg woog de potentiële data waarop Feyenoord kampioen kan worden tegen elkaar af: "Het zou natuurlijk prachtig zijn als het kampioenschap gevierd kan worden met vijftigduizend man in de eigen Kuip", pleitte hij voor 14 mei. "Maar aan de andere kant is het ook heerlijk om dat trauma van het niet kampioen worden bij Excelsior weg te vagen door het op 7 mei al te beslissen."
Het kampioen worden op 7 mei heeft Feyenoord niet in eigen hand. Dit kan alleen gebeuren als stadsgenoot Sparta van PSV weet te winnen en Feyenoord zoals gezegd wint op Woudestein, waar het ongetwijfeld ook vol zal zitten met Feyenoord-supporters.

De dirigent

Zoals het gehele seizoen kon Kökçü rekenen op lovende woorden van de Feyenoord-watchers van Rijnmond. Hij was volgens beide heren deze week echt weer de grote man bij Feyenoord. De aanvoerder was weer bij meerdere doelpunten betrokken en stak zijn ziel en zaligheid in beide wedstrijden die de ploeg deze week speelde.
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl.
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!