BRAND

Korte, maar zeer grote brand in bedrijfsverzamelgebouw Schiedam

De brandweer inspecteert het dak van het bedrijfsverzamelgebouw nadat het vuur onder controle is
De brandweer inspecteert het dak van het bedrijfsverzamelgebouw nadat het vuur onder controle is © De brandweer inspecteert het dak van het bedrijfsverzamelgebouw nadat het vuur onder controle is
Op de eerste verdieping van een bedrijfspand aan de Jan van Galenstraat in Schiedam heeft aan het einde van de ochtend korte tijd een felle brand gewoed. Het ging om een brand in isolatiemateriaal, wat het bedrijf gebruikt voor isolatietoepassingen.
De brandweer gaf groot alarm omdat in het pand mogelijk ook gasflessen opgeslagen zijn. Rond 12:45 uur gaf de brandweer aan het vuur onder controle te hebben.
Vanwege het grote alarm is veel materieel naar Schiedam gebracht. Meerdere bluswagens en een blusboot van het Rotterdamse havenbedrijf zijn ingezet.
De veiligheidsregio meldt dat er weinig rook is vrijgekomen bij het vuur en dat de brandweer ook omliggende panden voor de zekerheid controleert.
Het pand aan de Jan van Galenstraat is een bedrijfsverzamelgebouw, meerdere bedrijven vinden er onderdak. Hoe het vuur heeft kunnen ontstaan wordt uitgezocht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl