nieuws

Engelsen zorgen voor veel overlast op Goeree-Overflakkee

ouddorp.cropresize.tmp.jpg
ouddorp.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Een groep Engelsen zorgt voor enorm veel overlast op Goeree-Overflakkee. Begin april streek de groep neer in Ouddorp. Ondernemers klagen over onbeschoft en intimiderend gedrag.
De Engelsen weigeren te betalen en teisteren de winkeliers met diefstallen. Het gaat om een groep vrouwen met kleine kinderen. Hun mannen zijn werkzaam in de Rotterdamse haven, vermoeden de winkeliers. Afgelopen donderdag maakten zij het zo bont dat ze een winkelverbod kregen van één van de supermarkteigenaren in Ouddorp.
Weggestuurd van campings
Ook de plaatselijke kapper heeft voor ruim 550 euro aan schade door een bezoekje van de groep. De Engelsen hebben overnacht op meerdere campings in de buurt van Ouddorp, maar daar zijn ze telkens weer weggestuurd na onbeschoft gedrag.
Waar de groep zich nu bevindt, is onduidelijk. Winkeliers op het eiland vermoeden dat ze zullen opduiken in Middelharnis. De ondernemersvereniging heeft daar inmiddels alle winkeliers gewaarschuwd. De politie kan het verhaal nog niet bevestigen. De winkeliers hebben wel al aangifte gedaan.
Winkeliers vertellen over hun nare ervaringen met de groep: