112-NIEUWS

Gewonden na ongeval A15, afrit Barendrecht tijdelijk dicht | Noodbevel van kracht tijdens Koningsnacht Hoeksche Waard

Bij het ongeval op de A15 ter hoogte van Barendrecht raakten drie personen gewond
Bij het ongeval op de A15 ter hoogte van Barendrecht raakten drie personen gewond © MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van dinsdag 25 april.

Gewonden na ongeval A15, afrit Barendrecht tijdelijk dicht

Bij een ongeval op de A15 tussen Vaanplein en Rotterdam-IJsselmonde zijn drie personen gewond geraakt. Eén van hen moest per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht.
Het ongeluk vond plaats net voor de afrit naar Barendrecht. Er waren twee auto's en een vrachtwagen bij betrokken. Alle vier de rijstroken van de afrit Barendrecht zijn tijdelijk afgesloten geweest.

Noodbevel van kracht tijdens Koningsnacht Hoeksche Waard

Tijdens de zogenaamde Luilaknacht, de nacht voorafgaand aan Koningsdag, geldt in de Hoeksche Waard een noodbevel. Burgemeester Charlie Aptroot neemt de maatregel omdat er - evenals in voorgaande jaren - signalen zijn dat er veel scooterrijders van buiten het eiland de openbare orde willen verstoren. Daar zit de lokale driehoek niet op te wachten.
Het noodbevel moet ervoor zorgen dat deelnemers tijdens de Luilaknacht altijd luisteren naar aanwijzingen van de politie. Als ze dat niet doen, wordt dit gezien als misdrijf en kunnen ze worden aangehouden.
Het noodbevel geldt van woensdagavond 18.00 uur tot donderdagochtend 09.00 uur. In de Luilaknacht trekken jongeren traditiegetrouw met veel kabaal door de gemeente.

Fietser zwaargewond na aanrijding met bus in Piershil

Een fietser is dinsdagmiddag in Piershil zwaargewond geraakt na een aanrijding met een bus. Dat gebeurde op de Sluisjesdijk. De man is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Over de precieze toedracht is van het ongeval is nog niets bekend.

Bestelbus gekanteld op A20 richting Gouda

Op de A20 richting Gouda is ter hoogte van Nieuwerkerk aan den IJssel een bestelbus gekanteld. De bestuurder van het voertuig is daarbij gewond geraakt.
Als gevolg van het ongeluk is de A20 korte tijd volledig afgesloten geweest. Daarna was slechts één rijstrook beschikbaar, waardoor automobilisten te maken hadden met vertraging van maximaal een uur. Inmiddels is de weg weer vrijgegeven.
De gekantelde bestelbus naast de A20 richting Gouda
De gekantelde bestelbus naast de A20 richting Gouda © MediaTV

Verdachte rondom diefstal goederen waardetransport langer vast

De 19-jarige inwoner van Almere die is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal van goederen uit een waardetransport-busje in Schiedam blijft twee weken vastzitten. In die periode onderzoekt justitie zijn rol bij de diefstal. Hij wordt in ieder geval verdacht van verduistering.
Afgelopen vrijdag meldde een waardetransportbedrijf dat een van zijn voertuigen leeg geparkeerd stond op de Nieuwe Haven in Schiedam en dat er vermoedelijk spullen verdwenen zijn. De politie is nog op zoek naar de chauffeur.
De zaak is met geheimzinnigheid omgeven, omdat politie en justitie geen verdere toelichting willen geven. Veel is daarom onduidelijk. Zo is niet bekendgemaakt of er inderdaad goederen zijn meegenomen en wat de eventuele waarde daarvan is.

Dordtse burgemeester sluit woning na hennepvondst

Een woning aan de Chico Mendesring in Oudelandshoek mag drie maanden lang niet bewoond worden. Burgemeester Kolff sluit het huis omdat er een grote hoeveelheid hennep gevonden is, veel meer dan nodig is voor eigen gebruik. Een handelsvoorraad, zo redeneert de Dordtse burgemeester.
Kolff treedt hard op tegen drugspanden en sluit ze meestal voor drie maanden. Vorige maand liet hij een huis aan de Jacob Catsstraat verzegelen toen daar een hennepkwekerij met 330 plantjes werd aangetroffen.
Het direct sluiten van bedrijfspanden en woningen is bedoeld als signaal naar drugscriminelen en buurtbewoners. De gemeente wil naar eigen zeggen hen duidelijk maken dat er hard opgetreden wordt tegen hennepkwekerijen om de openbare orde te herstellen en herhaling te voorkomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl