AANSLAGENGOLF

Dag nadat explosief ontploft nu een kogelregen in Rotterdamse Van Speykstraat

In de ramen van het portiek zitten zeker achttien kogelgaten
In de ramen van het portiek zitten zeker achttien kogelgaten © MediaTV
In de Van Speykstraat in de Rotterdamse woonwijk het Oude Westen heeft woensdagochtend rond 06:00 uur een schietpartij plaatsgevonden. In de ramen van het portiek op de eerste, tweede en derde etage zijn zeker achttien kogelgaten te zien. Er zijn geen gewonden aangetroffen. De politie heeft nog niemand aangehouden.
De politie doet onderzoek naar de schietpartij en heeft heel veel kogelhulzen gevonden. Een getuige meldt dat er inmiddels 26 gele bordjes staan. Daarmee markeren agenten sporen van de schietpartij. Een deel van de straat is afgezet met rode linten. Er staan verschillende politiebusjes en er liggen glasscherven.
Op een meter of 25 van het beschoten portiek hangt een bolvormige camera. Die moet de schutter gefilmd hebben.
Een dag eerder explodeerde het portiek van het appartementengebouw ernaast waardoor het aan gruzelementen ging. Bewoners in omliggende straten schrokken daarvan wakker en meldden Rijnmond dat het een enorme klap was. De woordvoerder van de politie kon nog niet zeggen of er een verband is tussen de schietpartij en de explosie in de Van Speykstraat.
De Van Speykstraat ligt tussen de populaire horeca- en winkelstraten Nieuwe Binnenweg en de West-Kruiskade in het Oude Westen, tegen het centrum van Rotterdam aan.
Veel glassplinters in de Rotterdamse Van Speykstraat na de aanslag een dag eerder  in het portiek
Veel glassplinters in de Rotterdamse Van Speykstraat na de aanslag een dag eerder in het portiek © MediaTV