nieuws

Arbeidsmigranten kraken pension Spijkenisse

"Wij hebben het pand aan de Boyleweg 2 te Spijkenisse per heden gekraakt." Dat schrijven de Oosteuropese arbeidsmigranten aan de politie. De migranten zouden maandag uit het pension gezet worden en zouden dan geen verblijfplaats meer hebben.
De rechter had vrijdag besloten dat de arbeidsmigranten het pension moeten verlaten. De gemeente Nissewaard wilde dat vanwege de brandveiligheid in het pand. De eigenaar hoopte dat zijn huurders wel mochten blijven.
"De krakers hebben de situatie nu gemeld aan de politie. Ik zit met mijn handen in het haar", zei eigenaar Huug Moerland. Het is hem niet duidelijk wat de kraakactie betekent voor de mogelijke uitzet van zijn huurders.
Moerland zegt zelf niet bij het kraken betrokken te zijn. Hij wil zaterdag verder niet reageren. "Ik heb niet het idee dat dit ons naar een betere uitkomst voert. Onze prioriteit ligt bij het op een rustige manier gevolg geven aan de last die ons door de gemeente is opgelegd."
De krakers verzoeken de politie om respect te hebben voor hun 'wettelijk huisrecht'. Zo niet, dan doen ze aangifte van huisvredebreuk.
De arbeidsmigranten willen met de actie voorkomen dat zij plots op straat staan. Ze zeggen dat ze geen hotel of huurhuis kunnen betalen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl