Hoogbejaarde vrouw geeft in paniek sieraden en geld af

Een 87-jarige vrouw uit Sliedrecht is al haar sieraden kwijtgeraakt toen een man plotseling aanbelde om haar zogenaamd te waarschuwen voor een acute koolmonoxidevergiftiging.

De dader van de babbeltruc belde zaterdag rond 17:00 uur bij de hoogbejaarde vrouw aan op de Prof Lorentzlaan en repte over een koolmonoxidevergiftiging. In de paniek en verwarring die bij het slachtoffer ontstond, wist hij sieraden en geld buit te maken.

Hij gaf haar namelijk het dringende advies het huis te verlaten en haar geld en sieraden mee te nemen. Het slachtoffer trapte erin en verzamelde allerlei sieraden en geld uit haar huis, waarna de man ermee vandoor ging. Ze mist honderden euro’s en al haar sieraden, die voor haar niet alleen en geldelijke, maar vooral ook emotionele waarde hebben.

De dief liet de vrouw volgens de politie flink ontdaan en in de war achter, waardoor ze niet goed meer weet hoe hij eruit zag. Het ging in ieder geval om een volwassen man van buitenlandse afkomst met een oranje hesje aan.

"Verbijsterend en misselijkmakend. Het is voor deze vrouw de derde keer dat ze dit meemaken moet. #kippenvel", twitterde een agent die op bezoek ging bij de vrouw.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Sliedrecht
Deel dit artikel: