112

Zwaargewonde bij steekpartij in Rozenburg | Trein beschoten op traject Dordrecht - Geldermalsen

A16 dicht na ongeluk roekeloze motorrijder
A16 dicht na ongeluk roekeloze motorrijder © AS Media
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van koningsdag 27 april.

Zwaargewonde bij steekpartij in Rozenburg

Op het Raadhuisplein in Rozenburg is donderdag rond 22:30 uur een steekpartij geweest. Daarbij zou een persoon zwaargewond zijn geraakt. Een traumahelikopter is ter plaatse om hulp te verlenen. Rond 23:00 uur waren hulpverleners nog bezig met het reanimeren van het slachtoffer, aldus de politie. Er is een verdachte aangehouden.

Trein beschoten op traject Dordrecht - Geldermalsen

Aan het einde van Koningsdag hebben onbekenden volgens de politie een trein beschoten met een luchtbuks. Dat gebeurde op de MerwedeLingelijn tussen Dordrecht en Geldermalsen. Niemand raakte gewond bij de beschieting. Wel werd het treinverkeer enige tijd stilgelegd vanwege de beschieting. Rond 19:30 uur konden de treinen weer rijden. Spoorbeheerder ProRail zegt geschrokken te zijn van het "bizarre incident" en is blij dat er geen slachtoffers zijn gevallen.

Roekeloze motorrijder onderuit op A16

Een motorrijder is donderdagmiddag gewond geraakt door een ongeluk dat hij waarschijnlijk zelf veroorzaakt heeft. De man ging onderuit op de A16 ter hoogte van Hendrik-Ido-Ambacht. Mogelijk heeft hij een auto geraakt. De weg, in de richting van Rotterdam, is korte tijd helemaal afgesloten geweest.
Automobilisten hadden vlak voor het ongeluk de politie gebeld dat de motorrijder gevaarlijke capriolen uithaalde. De man was na het ongeluk verminderd aanspreekbaar. Een traumahelikopter is op de rijksweg geland. Een ambulance heeft de man naar het ziekenhuis gebracht.

Zielig reebokje belandt in politiebusje

De politie op Goeree-Overflakkee had wel een hele bijzondere arrestant, schrijven de agenten op Facebook. Ze waren opgeroepen om een reebokje te bevrijden uit een stuk hekwerk waarin hij met zijn achterpoot verstrikt geraakt was. Nadat ze hem hadden losgemaakt, bleek hij een wond aan zijn poot te hebben. Omdat hij niet meer kon lopen, brachten ze hem met hun busje naar een dierenarts die de wond verzorgde. Daarna hebben ze hem weer in zijn leefgebied losgelaten. "Daar zocht hij al springend de beschutting van de bossages op, ons met een glimlach achterlatend", besluiten de politieagenten hun relaas.
De politie bevrijdde het reebokje uit het hekwerk
De politie bevrijdde het reebokje uit het hekwerk © Politie

Auto vliegt uit de bocht en eindigt op metrospoor

Op de Zevenkampse Ring is een auto uit de bocht gevlogen en tegen de overweg-installatie van de metro terecht gekomen. De waarschuwingslamp van de metro is daarbij uit de grond geslagen. Volgens getuigen zijn vier inzittenden na de botsing weggevlucht. Eén van hen zou gewond zijn geraakt. Een buurtbewoner zag dat bij de vlucht, iets werd weggegooid. Dat kunnen zakjes drugs zijn geweest, volgens getuigen waren de zakjes gevuld met wit poeder. De metro's hebben vanmorgen geen last van de aanrijding.
Volgens getuigen zijn vier inzittenden na de botsing weggevlucht.
Volgens getuigen zijn vier inzittenden na de botsing weggevlucht. © MediaTV

Auto op kop in weiland

In Zwartewaal is vannacht een auto op z'n kop in een weiland terechtgekomen. De bestuurder is vermoedelijk rechtdoor gereden op een T-splitsing, over een slootje gevlogen en daarna op z'n kop beland. Volgens getuigen was de auto leeg toen de politie arriveerde. Wat er precies is gebeurd, wordt onderzocht.
Volgens getuigen was de auto leeg toen de politie arriveerde.
Volgens getuigen was de auto leeg toen de politie arriveerde. © MediaTV

Bewoners niet thuis: zeven huisdieren komen om bij woningbrand

Bij een brand in een huis in Schiedam-Nieuwland is woensdag een groot aantal huisdieren omgekomen. Het vuur in de benedenwoning van een portiekflat aan de Professor Aalberselaan brak tegen 16:00 uur uit. De bewoners waren op dat moment niet thuis.
De brandt woedde in appartement op de eerste verdieping van het woongebouw. Buren sloegen alarm en vertelden de brandweer dat de bewoners een groot aantal huisdieren hadden. Daarom werd ook de dierenambulance opgetrommeld.
De chauffeur van de ambulance heeft uiteindelijk zeven overleden huisdieren meegenomen: twee honden, drie papegaaitjes en twee katten.
De brand in de woning aan de Professor Aalberselaan kost zeven huisdieren het leven
De brand in de woning aan de Professor Aalberselaan kost zeven huisdieren het leven © MediaTV

Taartenwinkel Maassluis overvallen

Bij een overval op een taartenwinkel in de Nieuwstraat in Maassluis heeft een overvaller geld uit de kassa buitgemaakt. Er raakte niemand gewond. De overvaller kwam woensdag rond half zes de winkel binnen en dreigde met een mes. Op dat moment was er nog één medewerker in de winkel. De overvaller ging er met een onbekende buit vandoor, in de richting van de Boogertstraat.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl