nieuws

De Koning hoopt op lijfsbehoud FC Oss

hans de koning.cropresize-2.jpg
hans de koning.cropresize-2.jpg
ROTTERDAM - FC Oss-trainer Hans de Koning hoopt dat zijn, uit het betaald voetbal gedegradeerde, club tóch volgend jaar in de Jupiler League uit kan komen. De Rotterdamse oefenmeester acht die kans reëel omdat BV Veendam een faillisement heeft aangevraagd.
"Ik heb van de KNVB begrepen dat de club die nu nog failliet verklaard wordt, dan ook automatisch degradeert," vertelt De Koning aan RTV Rijnmond. "Dat zou voor ons prima zijn natuurlijk".
"Wij lopen al een jaar achter de feiten aan, qua onzekerheden,"vervolgt De Koning. "Natuurlijk hebben wij het sportief ook niet goed gedaan zelf, maar er zitten heel veel haken en ogen aan".
Als BV Veendam uit het betaald voetbal wordt gehaald is de weg vrij om FC Oss als achttiende club in de eerste divisie aan te laten treden. "Dat zou voor ons echt fantastisch zijn," besluit Hans de Koning.
Veendam heeft woensdagmiddag het faillissement van de club aangevraagd bij de Rechtbank in Groningen. Waarschijnlijk zal de rechter op korte termijn uitspraak doen.