ROTTERDAM

Ook Transavia-vluchten van en naar Rotterdam The Hague Airport vallen uit

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. © BSRAgency
Vanwege een tekort aan vliegtuigen schrapt Transavia de komende weken nog meer vluchten. De zomerperiode blijft niet buiten schot, zegt de luchtvaartmaatschappij. Ook op Rotterdam The Hague Airport worden vluchten geannuleerd.
Tot nu toe vielen alleen vluchten uit van en naar Eindhoven. Vrijdag kwamen daar Rotterdam The Hague Airport en Schiphol bij. Om hoeveel vluchten het precies gaat, kon een woordvoerder nog niet zeggen. Volgende week hoopt Transavia meer duidelijkheid te kunnen geven over de gevolgen in de maanden mei en juni.
In de afgelopen weken vielen al tientallen vluchten van Transavia uit. Meerdere vliegtuigen staan met technische mankementen aan de grond. Veel gedupeerden roepen nu de hulp in van claimbedrijven. Gaat er op het laatste moment een streep door een vlucht, dan hebben reizigers recht op financiële compensatie.
"In de afgelopen week hebben zich al meer dan 1200 mensen bij ons gemeld die een probleem met een Transavia-vlucht hebben ondervonden. Dat is heel veel", zegt vluchtdata-analist Paul Vaneker van EUClaim tegen NH Nieuws. In alle gevallen gaat het om vluchten die slechts één of twee dagen voor vertrek zijn geannuleerd.