nieuws

'Fietsers moeten te lang wachten voor rood licht'

stoplicht.cropresize.tmp.jpg
stoplicht.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Het CDA en GroenLinks in Rotterdamse gemeenteraad vinden dat fietsers op drukke kruispunten in de stad wel erg lang moeten wachten op groen licht.
Vaak mogen voetgangers al lang de de weg oversteken, maar de fietsers moeten gedwongen blijven staan op drukke plekken zoals het Marconiplein, Churchillplein, 's Gravendijkwal en de Schieweg.
Dit leidt tot ergernis, verkeershinder door de lange rij fietsers en zelfs tot gevaarlijke situaties omdat ongeduldige fietsers toch proberen over te steken, zo stellen de partijen. De nood onder de fietsers is zo hoog dat ze hierover schriftelijke vragen hebben gesteld aan het gemeentebestuur.
CDA en GroenLinks stellen nu voor om het zogeheten 'flitsgroen' in te voeren: fietsers krijgen in de verkeerslichtcyclus een aantal keren kort groen licht. Dat levert volgens de partijen nauwelijks extra wachttijd voor andere verkeers¬deelnemers op en zou voor fietsers een uitkomst zijn.
Verslaggever Charlotte van Keulen wachtte rustig bij de stoplichten op het Hofplein en vroeg naar de mening van de voorbijgangers.