AANSLAGENGOLF

Het houdt maar niet op: wéér een explosie op de Crooswijkseweg, forse schade aan gevel van winkel

Forse schade na een explosie aan de Crooswijkseweg
Forse schade na een explosie aan de Crooswijkseweg © MediaTV
Voor de vierde keer is het raak op de Crooswijkseweg in Rotterdam: vannacht rond 02:30 uur was daar opnieuw een explosie. Een brandbom ging af bij een gebouw waar een toko is gevestigd. Er vielen geen gewonden en er is geen brand uitgebroken, maar de schade is fors en de schrik zit er goed in bij buurtbewoners.
Mensen in de omgeving zouden, kort na elkaar, drie ontploffingen hebben gehoord. Het Team Explosieven Veiligheid en de forensische opsporing doen onderzoek. Ook dit keer is er veel schade: overal op straat ligt glas. Gisteren werd een explosie nog voorkomen door een buurtbewoner, die iemand bezig zag bij de winkel.

Dit jaar al 50 explosies

In Rotterdam zijn dit jaar al bijna 50 explosies geweest bij bedrijfspanden en woningen. Woensdagavond werd een 32-jarige man opgepakt die betrokken zou zijn bij het plaatsen van brandbommen aan de Crooswijkseweg en de Van Speykstraat. In de nacht van woensdag op donderdag betrapte de politie twee jongens van 14 en 15 jaar toen ze een explosief plaatsten bij een pand aan de Van Speykstraat in Rotterdam. Vrijdag slaagde de politie erin een aanslag met een explosief op de Crooswijkseweg te voorkomen na een tip van iemand uit de buurt.

Reactie Rotterdamse politiek

Leefbaar Rotterdam zei gisteren al dat burgemeester Aboutaleb meer moet gaan doen tegen de aanhoudende reeks explosies in Rotterdam. Leefbaar-lid Ingrid Coenradie heeft vragen gesteld aan het college: "Wij verwachten dat het college hier stevig op gaat handelen, want dit is een totaal onleefbare situatie voor de bewoners."
Forse schade na een explosie aan de Crooswijkseweg
Forse schade na een explosie aan de Crooswijkseweg © MediaTV

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl