nieuws

'Omzet winkeliers Alexandrium gestegen door koopzondagen'

24-03-Alexandrium.jpg
24-03-Alexandrium.jpg
ROTTERDAM - De permanente koopzondagen in het winkelcentrum Alexandrium zijn een succes. Na drie maanden is de omzet van de winkeliers met ongeveer vijftien procent gestegen.
Dit zegt een woordvoerder van het winkelcentrum. Dit betekent dat er een toename is geweest van 200 arbeidsplaatsen, aldus de woordvoerder.
Een maand of vier is winkelcentrum Alexandrium – na veel geharrewar - op zondag open. De deelgemeente Prins Alexander hield vast aan twintig koopzondagen, maar de gemeenteraad wees in december vorig jaar Alexandrium aan als toeristisch gebied en stemde in met de opening op alle zondagen.
Tot groot ongenoegen van zo’n vijftien van de 200 middenstanders, die een kort geding aanspanden. De rechter concludeerde dat het gebied weliswaar geen toeristische attractie is, maar stond de zondagopening toch toe, omdat de meerderheid van de winkeliers hiermee was gediend.
Of de permanente koopzondagen definitief worden, wordt in mei of juni duidelijk als de rechter uitspraak doet in een een hoger beroep aangespannen door de tegenstanders.
Kijk hier naar een verslag van Jaap Deijbel