nieuws

Supermarkten Zuidwijk doen geen aangifte meer

supermarkt.jpg
supermarkt.jpg
ROTTERDAM - Supermarkteigenaren in Zuidwijk in Rotterdam-Zuid doen niet langer aangifte van winkeldiefstal. Dat heeft volgens hen geen zin meer, omdat de politie en deelgemeente niet helpen om de veiligheid te waarborgen.
In de tijd dat de politie moet komen, worden medewerkers van de supermarkten met de regelmaat van de klok bedreigd en zelfs geslagen, aldus de manager van de supermarkt. Het duurt volgens hem vaak 1,5 uur voordat de politie komt.
Het voltallige bestuur van de winkeliersvereniging Winkelpromenade Zuidwijk dreigde daarom dinsdagavond zijn functie neer te leggen. Na overleg met betrokken partijen blijft het bestuur vooralsnog tot 1 januari aan.
Volgens de winkeliers ligt de bal nu bij de deelgemeente Charlois die snel wat moet doen aan de veiligheid voor de winkeliers. De deelgemeente heeft inmiddels aangegeven frequent overleg in te voeren om de problemen op te lossen.
In de supermarkt Plus worden winkeldieven die zich verdacht gedragen gefouilleerd door medewerkers. Dit is wettelijk verboden, maar de eigenaar ziet zich genoodzaakt om dit te doen, omdat anders dagelijks honderden euro's aan goederen van hem worden meegenomen.
Luister naar de reportage van verslaggever Maikel Coomans en kijk naar het televisieverslag: