VANDALISME

Voetbalsupporters vernielen De Kuip nadat Ajax bekerfinale verliest

Een toilet dat werd gesloopt in De Kuip rondom de bekerfinale tussen Ajax en PSV
Een toilet dat werd gesloopt in De Kuip rondom de bekerfinale tussen Ajax en PSV © Twitter
De Kuip heeft de schade opgemaakt na de bekerfinale tussen Ajax en PSV. In het stadion hebben toeschouwers meerdere voorwerpen vernield. "Daarbij moet je denken aan een flink aantal gesneuvelde toiletgroepen, gesloopte stoelen en het massaal met stickers beplakken van muren en overige zaken", reageert stadiondirecteur Lilian de Leeuw.
"Door het hele stadion, maar met name bij de vakken met Ajax-fans en aan de Olympiazijde waar supporters van beide teams door elkaar zaten, is flink huisgehouden", maakt De Leeuw duidelijk. Het schadebedrag is nog niet bekend. "De komende dagen wordt een inventarisatie gemaakt waarna de eerste inschatting als claim naar de KNVB gaat als huurder van de Kuip voor de bekerfinale. Naar verwachting zal de bond op haar beurt de schade dan weer verhalen op de betrokken clubs."
De tekst gaat verder onder de tweet:
De Leeuw zegt geschrokken te zijn door de schade in De Kuip. "Hoewel ik niet naïef ben en vooraf was gewaarschuwd voor vernielingen, was het toch schrikken toen ik na afloop met eigen ogen de aangerichte schade zag en de eerste rapportages en foto’s ontving van wat er allemaal is vernield of beschadigd.”
De tekst gaat verder onder de tweet:
Niet alleen in het stadion waren er vernielingen. Op het nabijgelegen treinstation Rotterdam Stadion zijn spullen gesloopt. Zo werden enkele schermen, om supportersgroepen van elkaar te scheiden, doorgesneden. Ook hier zijn voorwerpen bestickerd.
De tekst gaat verder onder de foto's:
Op het treinstation Rotterdam Stadion werden ook vernielingen aangericht
Op het treinstation Rotterdam Stadion werden ook vernielingen aangericht © Ingezonden foto
Op treinstation Rotterdam Stadion zijn schermen doorgesneden
Op treinstation Rotterdam Stadion zijn schermen doorgesneden © Ingezonden foto
De politie meldde eerder dat om en nabij de zestig personen zijn gearresteerd rondom de bekerfinale. Zij werden opgepakt voor onder andere belediging, discriminatie, illegaal vuurwerk en vernieling.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl