FEYENOORD

Cor Pot in FC Rijnmond: 'Bij Feyenoord zie ik een team, bij Ajax niet'

Bart Nolles, Cor Pot, Dave Geensen en Dennis Kranenburg
Bart Nolles, Cor Pot, Dave Geensen en Dennis Kranenburg © Rijnmond
Geen Feyenoord, Sparta of Excelsior afgelopen weekend, maar dat belette Rijnmond Sport natuurlijk niet om een gloednieuwe FC Rijnmond te maken. Daarin gaat het over het treiteren en zeuren in de bekerfinale tussen Ajax en PSV, een voorbeeldfunctie voor spelers, de vernielingen in de Kuip, de kracht van Feyenoord, een transfer van Tobias Lauritsen naar PSV en de toekomst van Maurice Steijn bij Sparta.
Pot is uitgesproken over de bekerfinale (die PSV won) die gisteren werd gespeeld. "We hebben een dramatische wedstrijd gezien. Een heel irritant duel van beide kanten, van Ajax nog iets meer dan PSV. Dan zie je toch dat de kwaliteit ver teruggelopen is bij Ajax", aldus Pot. "Spelers moeten op het veld het goede voorbeeld geven, maar dat deden de spelers, met name die van Ajax, gisteren helemaal niet. Tegen Feyenoord deed Ajax het ook al. Dusan Tadic heeft geloof ik tien keer schreeuwend op de grond gelegen. Ajax is een beetje een huilebalkenploeg geworden."
Het treiteren en zeuren is bij Feyenoord niet nodig, omdat het bij de ploeg van Arne Slot dit seizoen simpelweg goed in elkaar zit, zo vinden zowel Dennis Kranenburg als Pot. "Feyenoord is fit en de mentaliteit is ook goed. Dat zegt mij dat ze het bij Feyenoord heel goed hebben aangepakt. Bij Feyenoord zie ik een team, bij Ajax niet", vertelt Pot.

'Kuip krijgt weer een tik'

Kranenburg gaf daarnaast uitleg over de schade die supporters van PSV en met name Ajax in de Kuip hebben aangericht. "De Kuip heeft wel weer een tik gekregen. Stoeltjes zijn kapot, toiletten zijn gesloopt en er zijn veel stickers geplakt. Hoeveel het kost om te repareren weet men nog niet. De KNVB huurde het stadion in ieder geval voor de bekerfinale maar zal de envelop met de rekening doorsturen naar Amsterdam met de boodschap: 'Overmaken die handel.'"
Benieuwd naar wat er verder nog werd gezegd en besproken in FC Rijnmond? Kijk dan hieronder naar de gehele uitzending.
Bekijk hier de uitzending van FC Rijnmond met Bart Nolles, Cor Pot, Dave Geensen en Dennis Kranenburg

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl