nieuws

Eerdmans wil brede coalitie in Rotterdam

Leefbaar Rotterdam zet in op een brede coalitie die een ruime meerderheid heeft. De partij ziet goede kansen voor samenwerking met VVD, D66, PvdA, GroenLinks en CDA.
"Een brede middencoalitie doet ook recht aan de verkiezingen", zegt voorman Joost Eerdmans. Zijn partij verloor bij de verkiezingen weliswaar zetels, maar blijft wel veruit de grootste partij in Rotterdam.
Eerdmans ziet nog een pre: "De lijsttrekkers van deze partijen zijn generatiegenoten. Er zijn grote verschillen, maar niemand is dogmatisch."
De grootste discussiepunten zullen volgens hem wonen, integratie en veiligheid worden.
De kans op een coalitie over links - zonder Leefbaar - acht Eerdmans klein, omdat er dan veel kleine partijen moeten meedoen om tot een meerderheid te komen.
Eerdmans' voorkeur gaat uit naar een college dat kan rekenen op een royale meerderheid in de raad. Hij ziet zich graag verzekerd van de steun van 25 van de 45 raadsleden.
Op Radio Rijnmond bespraken journalisten Mark Hoogstad (Trouw), Robert Bas (NOS), Paul Verspeek, Jan-Roelof Visscher en Ewoud Kieviet (RTV Rijnmond) de uitslag van de verkiezingen.