nieuws

Harde kritiek op nieuw Dordts college

Dordrecht5.cropresize.1.jpg
Dordrecht5.cropresize.1.jpg
ROTTERDAM - Het nieuwe Dordtse college van b en w bestaande uit BvD, VVD en CDA maakt volgens de oppositiepartijen in de gemeenteraad geen keuzes.
Politieke grabbelton
Arjan Hoogerduijn van de Christen Unie/SGP zegt dat het politiek akkoord van Beter voor Dordt, VVD en CDA een politieke grabbelton is: "Er worden geen keuzes gemaakt. Terwijl je juist nu moet aangeven waar je de komende vier jaar gaat bezuinigen en investeren". Oppositieleider Jan Lagendijk (PvdA) vindt dat Dordt "financieel op drijfzand is gezet".

Bezuinigingen op cultuur

De kritiek op de nieuwe Dordtse coalitie is volgens David Schalken van Beter voor Dordt niet terecht: "Er worden wel degelijk keuzes gemaakt. Er wordt op cultuur bezuinigd. We hebben de komst van het Verborgen Museum zelfs meteen geschrapt. Dat levert 1,2 miljoen euro op", zegt de nieuwe fractievoorzitter van Beter voor Dordt.

'Dom om op cultuur te bezuinigen'

PvdA-er Lagendijk vreest dat de cultuur het kind van de rekening wordt: "Erg dom om op het Hofkwartier te gaan bezuinigen. De verhuizing van Diep, naar een grotere locatie, wordt voor de vijfde keer onderzocht. Vriend en vijand het er over eens zijn, dat je je als stad kunt profileren door je erfgoed. Bezuinig je daar op, dan span je het paard achter de wagen".
Schalken (BvD) vindt de conclusies wat voorbarig: "Veel zaken uit het politiek akkoord moeten we nog uitwerken. Het vorig college had honderd dagen nodig om tot uitwerking te komen. Van dit college mag je dan niet verwachten, dat het in twee weken gebeurt".
Luister naar de reportage van verslaggever Thijs Blom: