AANSLAGENGOLF

Voordeur ontzet en ruiten aan diggelen na nachtelijke explosie bij woning in Hellevoetsluis

Politie onderzoekt een explosie bij een voordeur in Hellevoetsluis
Politie onderzoekt een explosie bij een voordeur in Hellevoetsluis © Rijnmond
In de vroege morgen van dinsdag is op De Zicht in Hellevoetsluis een explosief afgegaan bij een woning. De ontploffing was rond 04:15 uur, er raakte niemand gewond. De Zicht is een smal straatje met rijtjeshuizen vlakbij het centrum van Hellevoetsluis.
De politie doet onderzoek naar de aanslag in Hellevoetsluis, er is een speciaal onderzoeksteam opgericht om de explosiereeks te onderzoeken. Op één nacht na zijn er negen explosies achter elkaar geweest. Dit jaar staat de teller van aanslagen en beschietingen op woningen en auto's in de regio al op 52.
De politie vermoedt dat met de explosieven een drugsoorlog wordt uitgevochten. De onderschepping van partijen cocaïne in de Rotterdamse haven zou tot spanningen in de onderwereld leiden. Als een lading cocaïne wordt onderschept, verliest iemand veel geld. De ruzie gaat over wie die schade moet betalen.
De voordeur is kapot en de ruiten zijn eruit gesprongen door de knal
De voordeur is kapot en de ruiten zijn eruit gesprongen door de knal © MediaTV
Er wordt dit jaar meer ontploft dan beschoten, het is makkelijker en goedkoper om aan zwaar vuurwerk of een zelfgemaakte brandbom te komen dan aan een vuurwapen.
Er zijn al meerdere mensen aangehouden voor betrokkenheid bij de explosies. Twee tieners die vorige week op heterdaad werden betrapt bij het plaatsen van een explosief zitten nog altijd vast.

Loos alarm

Het was afgelopen nacht ook even onrustig op de Van Speykstraat in Rotterdam. Daar ging vorige week ook een explosief af bij een woning, een nacht later werd een huis onder vuur genomen en nog een nacht later werden twee tieners betrapt bij het plaatsen van een brandbom. Dinsdagnacht zag een bewoner een vloeistof voor de deur, ze belde meteen de politie. Die kwam kijken en zette de straat af. Er bleek uiteindelijk niets aan de hand, de politie is er ongeveer een uur bezig geweest.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl