De hond van de familie Sonneveld

De hond van de familie Sonneveld, Judith Visser over Zondagskind, topfossielen in natuurhistorische musea en tweedehands bouwmarkt Buurman in Chris Natuurlijk 24 maart

Op zoek naar Teddy


In museumwoning Huis Sonneveld in Rotterdam, vertelt de Rotterdamse kunstenaar Kees Touw over De hond van de familie Sonneveld. Naar aanleiding van vijf oude foto's uit een familiealbum van een oom en tante gaat de  kunstenaar op zoek  naar de foxterriër op een van de foto's. De foxterriër was van Bertus en de hond heette Teddy. Wie was Bertus? Dat was iemand van Van Nelle. Die ging vaak naar het buitenland met vrouw en kinderen. Voor de hond was een logeeradres nodig. Zodoende. Het verhaal van de foxterriër en de looproutes van en naar het logeeradres zijn verwerkt in De hond van de familie Sonneveld, een tentoonstelling die tot 22 april te zien is in Walgenbach Art & Books in Rotterdam-Zuid. 

Zondagskind


Chris Natuurlijk wandelt met Judith Visser en haar drie honden door de duinen van haar woonplaats Rockanje. Honden spelen een belangrijke rol in het leven van de schrijfster die Asperger heeft, een vorm van autisme. Haar nieuwe boek Zondagskind is een autobiografische roman over opgroeien met Asperger. Chris Natuurlijk praat met de schrijfster over haar boek, haar honden, haar liefde voor de natuur  en het verwezenlijken van haar dromen om schrijfster te worden en te wonen in Rockanje. 

Waar is Jet en de voorjaarsschoonmaak


Jet Manrho, bekend van het literaire kindertijdschrift Boekie Boekie, bezoekt met Chris Natuurlijk plekken die passen bij de sfeer van het seizoen. Nu het voorjaar is en Jet net is verhuisd, is het tijd om overtollige bouwmaterialen te brengen bij Buurman, een openbare werkplaats en een tweedehands bouwmarkt in Rotterdam-West.

Topfossielen


De mammoet van Heukelum en de Vlaamse velponwalvis. Naar aanleiding van zijn boekje Natura Morte vertelt paleontoloog Jelle Reumer mooie verhalen over topfossielen uit natuurhistorische musea. 

Over Chris Natuurlijk


Waar hoor je over mooie parken, goede boeken of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk! Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond

 

Meer over dit onderwerp:
chrisnatuurlijk
Deel dit artikel: