HUIZENMARKT

Plannen voor bouw van 3.000 huizen in Schiedam kunnen de prullenbak in

Artist impression van Schieveste
Artist impression van Schieveste © Ontwikkelcombinatie Schieveste
Het had een woonwijk met een 'spectaculaire én vriendelijke uitstraling' moeten worden, maar voorlopig gaat er geen heipaal de grond in. De woningbouwplannen voor Schieveste in Schiedam moeten van de Raad van State de prullenbak in, omdat de gemeente te veel fouten heeft gemaakt.
De gemeenteraad stemde in september 2021 in met de bouwplannen, schrijft mediapartner SCHIE. Verschillende bedrijven in de directe omgeving maakten daarop bezwaar. Nu blijkt dat vooral de eigenaar van het nieuwe DCMR-gebouw terecht kritiek heeft op de plannen.
Schieveste gaat over de bouw van 3 duizend woningen op de locatie tussen station Schiedam Centrum en de snelweg A20. Naast woningen moesten er ook kantoren, horeca en winkelvoorzieningen worden gebouwd.
De eigenaar van het pand had gezegd dat in de directe omgeving van hun pand geen woningen gebouwd mogen worden, omdat het ten koste van de zichtbaarheid van het gebouw gaat. Ook wordt het pand 'ingesloten en weggedrukt'. Er zouden namelijk panden van 33, 60 en 90 meter hoog pal naast het DCMR-gebouw moeten verrijzen.
Het is niet de eerste domper binnen het zogenoemde Schiedistrict. Begin dit jaar werd al duidelijk dat woontoren s'MAAK in zwaar weer zit. De aannemer kreeg de financiering van de bouw niet rond. Daardoor ligt het oude parkeerterrein tegenover het station nu braak.
Dit is een verhaal van onze mediapartner SCHIE.