PODCAST

Sparta naar Voren! met Ed de Goeij: 'Terugkeer bij Sparta zou cirkel rondmaken'

Dennis Kranenburg, Ed de Goeij, Anton Slotboom en Ruud van Os
Dennis Kranenburg, Ed de Goeij, Anton Slotboom en Ruud van Os © Rijnmond
Afgelopen weekend kwam Sparta niet in actie in de eredivisie. De ploeg van Maurice Steijn speelt aankomende zaterdag tegen bekerwinnaar PSV op Het Kasteel. In een nieuwe Sparta naar Voren praten Dennis Kranenburg, Ruud van Os en Anton Slotboom met voormalig-Sparta doelman Ed de Goeij.
Voordat de Goeij furore maakte op doel bij Feyenoord, Chelsea en Stoke City begon hij zijn loopbaan bij Sparta. ''Bij Olympia trainde ik één of twee keer in de week. Ik heb daarna kunnen kiezen uit vier clubs: Feyenoord, Ajax, Sparta en Excelsior. Toen heb ik heel bewust voor Sparta gekozen omdat het de beste opleiding van Nederland was. Ik had daar de beste kans om te slagen als keeper." Het leven van een jonge voetballer zag er toentertijd anders uit dan de huidige generatie voetballers, stelt de oud-keeper: ''Ik ging naar de club met het openbaar vervoer. Onderweg maakte ik dan mijn huiswerk in de trein."

'Ik sta altijd open voor Sparta'

Anton Slotboom stelt dat er al meerdere gesprekken zijn geweest met Sparta om De Goeij terug te halen naar de club: "Je zou terugkomen als reservekeeper in de nadagen van je carrière. Later ook nog als assistent-trainer en keeperstrainer. Het gebeurde alleen steeds maar niet. Waar loopt het dan spaak?". De oud-keeper kan niet zo goed uitleggen hoe het komt dat hij nooit meer aan de slag is gegaan bij Sparta. "Als puntje bij paaltje komt hoor je niks meer van ze".
Verder gaat de podcast over de toekomst van Sparta-spelers Tobias Lauritsen en Nick Olij. Daarnaast vertelt Ed de Goeij prachtige anekdotes over zijn carrière en wordt ook de amateurtak van Sparta besproken. Beluister de podcast Sparta naar Voren hieronder.
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl