nieuws

Psychiatrisch patiënten komen tot rust op Tiengemeten

idahoeve.cropresize.tmp.JPG
idahoeve.cropresize.tmp.JPG
ROTTERDAM - Natuureiland Tiengemeten heeft er toch weer nieuwe bewoners bij. Hoewel het eiland onder de Hoeksche Waard is teruggeven aan de natuur, werd er dinsdag een zorgcentrum geopend voor 26 psychiatrische patiënten.
Het centrum de Idahoeve is gevestigd in een omgebouwde historische boerderij op het eiland. De zorginstelling Bavo Europoort richt zich met de Idahoeve op mensen met chronische psychiatrische ziekten en cliënten met niet-aangeboren hersenletsel, bijvoorbeeld als gevolg van een verkeersongeluk.
Ze komen in de landelijke omgeving tot rust, waardoor ze zich verder kunnen ontwikkelen en stappen kunnen zetten naar zelfstandig leven.
De boerderij is afgelopen jaar geheel gerenoveerd en de authentieke boerderijsfeer is daarbij behouden. Het woongedeelte is in een voormalige schuur; hier zijn 26 appartementen gemaakt en een gezamenlijke woonkamer, keuken en bibliotheek.
De bewoners van de Idahoeve kunnen zich onder meer bezig houden met landschapsonderhoud, het verzorgen van dieren, maar ook het verbouwen van gewassen en het maken van allerlei soorten houtwerk. Er is een fietsenwerkplaats, waar fietsen in orde worden gemaakt die weer kunnen worden gehuurd om tochten over het eiland te maken.
De Idahoeve werkt nauw samen met Natuurmonumenten,de eigenaar van het eiland.
Kijk hieronder naar een verslag van Justus Cooiman